Refarma

Refarma perustettiin vuonna 2010 kehittämään suomalaisten apteekkien toimintaa. Ajattelemme asioita aina apteekkarin ja apteekin näkökulmasta. Haluamme tarjota vain sellaisia ratkaisuja, jotka kokisimme järkeviksi valinnoiksi jos kyseessä olisi oma apteekkimme.

Pitkän ulkomaankokemuksen johdosta tarjoamme aidosti uutta, raikasta ja samalla kilpailtujen markkinoiden ja suurten eurooppalaisten apteekkiketjujen toimivaksi testaamia toimintatapoja ja ratkaisuja suomalaisten apteekkien käyttöön.

Refarma suunnittelee, kehittää, myy, vuokraa ja asentaa kalusteratkaisuja apteekeille. Toimimme yhteistyössä Pohjoismaiden johtavan alan yrityksen ITAB Shop Concept:in kanssa. Käytössämme on suuri tuotantokapasiteetti ITAB-konsernin kautta. Apteekin kalustamisessa tavoitteenamme on myyvä esillepano, valintatilojen asiakaslähtöinen tilasuunnittelu, ja työtilojen prosessilähtöinen tilasuunnittelu. 

Apteekin tilasuunnittelun ja kalusteratkaisujen lisäksi tarjoamme apteekin prosessien tehostamiseen ja taloudenpitoon liittyviä palveluita kuten menekkivarastointi, valikoimanhallinta ja tuotevaraston optimointi.

Tavoitteenamme on tarjota apteekeille markkinoiden käytännöllisimpiä, tilatehokkaimpia ja kustannustehokkaimpia kalusteita ja palveluja yhdistettynä niiden taloudellisesti järkevään käyttöön. Haluamme tuottaa asiakkaillemme myyvyyttä, käytännöllisyyttä, tehokkuutta, joustavuutta ja luotettavuutta.

Refarma on täysin riippumaton toimija, jonka omistavat Kari Teppo (proviisori) ja Teemu Sipilä (DI) vaimoineen.

Poiminnat

Varastopaikat sekaisin tilauudistuksen jälkeen?

Refarman suunnitteleman tilauudistuksen jälkeen tietojärjestelmän varastopaikat eivät ole sekaisin kuukausia. Tuotteiden uudet varastopaikat, sekä tarvittaessa optimoidut hälytysrajat ja tavoitesaldot voidaan ladata apteekkijärjestelmään massapäivityksenä jo remontin yhteydessä. Refarma hoitaa päivitykset puolestanne, jolloin apteekki voi keskittyä täysipainoisesti asiakaspalveluun heti remontin valmistuttua.

Karuselli

Tiesitkö että Euroopan suurimmat apteekkiketjut käyttävät apteekeissaan reseptilääkkeiden jakelujärjestelmänään pääosin karusellia? Käytäntö on osoittanut sen taloudellisesti järkevimmäksi ratkaisuksi. Vaihtoehtoihin verrattuna ylivoimaiseksi sen tekee edullinen hankintahinta, ilmainen ylläpito, pieni lattiapinta-alan kulutus ja nopea keräily.